Berjaya. AlhamdulillahAssalamualaikum wbt

Alhamdulillah, dua program berjaya dilaksanakan semalam. Program Penyerahan Dana Pakistan dan Kempen Derma Darah. Pada mulanya aku target dapatkan dana sebanyak RM2500. Tapi alhamdulillah, kami berjaya dapatkan RM4015. Terima kasih kepada team aku yang banyak tolong.

Program Kempen Derma Darah pula, pada awalnya macam tak dapat sambutan. Aku semacam give up sebab tak ada respond dari student. Tapi bila sampai masanya semalam, tak putus-putus orang yang bersemangat datang dan derma sehingga mencapai 97 orang yang derma darah dalam masa 4 jam sahaja. Pada kali ini aku tak sempat derma, doktor tak bagi sebab aku dan team run program. Apa-apa pun, syukur kepada Allah SWT kerana izinNYA program kami berjaya dengan jayanya. Alhamdulillah..

Segala susah payah, segala cabaran dan kata-kata orang yang memberi semangat dan tidak kurang dengan yang melemahkan semangat kepada kami akan jadi satu pengajaran buat kami dan mengajar kami untuk lebih bersyukur. Insya Allah. Terima kasih atas doa sahabat-sahabat.

Posted in |

7 comments:

 1. Amirah Muhajir Says:

  Alhamdulillah..semoga segala usaha diberkati...=)

 2. neem Says:

  amin. Terima kasih ^^

 3. Sahalfikri Says:

  tahniah...good job!

 4. neem Says:

  Alhamdulillah,

  syukran jazilan.

 5. Khalil Khusairi Zainol Says:

  alhamdulillah..dpt ganjaran dunia dan akhirat..sedih tgk keadaan disana.tringat saya pegi karachi pakistan,keaadaan di sana mmg susah..dtmbah dgn banjir lagi..moga2 keadaan dsana akan pulih insyaAllah

 6. alyyahku Says:

  Subhanallah. holly job

 7. neem Says:

  Khalil,

  Amin.. Allah jua yg akan memberkati usaha ini. Memang sedih. Teringat ada seorang warga Pakistan yg kerja di sini agaknya. Datang dan nagis-nagis tengok gambar-gambar yg kami pamerkan sambil hulur seringgit. Memang sedih sangat. Kita tak tahu apa masalah beliau. Mungkin keluarganya yg terlibat? Wallahualam.


  Alyyah,

  alhamdulillah ^^