Apa pandangan anda?

Assalamualaikum wbt.

Hanya ingin tahu, apa pandangan sahabat-sahabat tentang accounting?

=)

Posted in |

3 comments:

  1. Ibnurashidi Says:

    salam ziarah..

    Akaunting?ntahla..kalau ekonomi penah gak blaja..

    Ada masa dtgle ke blog ana..

  2. suara Says:

    Salam.

    Accounting.
    Nak pendapat ttg apa? ttg cara pembelajarannye ke? atau ttg peluang kerjaya?

    Apa yang dipelajari terlalu terhad berbanding dgn apa yang sebenarnya. Ekonomi, bussiness atau acct, kos ini banyak mengajar ttg teori. Bila kerja, rasa macam kena belajar balik banyak perkara.

    Rasanya graduan acct agak ramai skrg ni. Dan bidang ni dimonopoli oleh ramai Chinese. Bila dah grad, persaingan untuk mendapatkan pekerjaan agak sengit. Kalau nak memudahkan persaingan, adik kena benar-benar score.

    Kalau benar-benar minat dgn kos acct, pastikan adik buat yg terbaik. Kawan kak su, ada yg dah bukak firma audit. Kerja sendiri lebih mudah dan bebas. Tapi masa banyak perlu dikorbankan.

    P/S: Selalu tengok auditor atau yg kerja kat bhg acct kena keje lebih masa.

  3. Huda Huzaifah Says:

    salam.
    ilmu accounting bleh dikatakan mencabar minda dan menarik bagi mereka yg sukakan kira2 =)
    kalu suatu hari nanti awk nk buat business senanglh. org pn xleh menipu awk. sy belajar basic accounting masa ambik business course kt uitm. tp masa mula2 belajar memang pening2 skt. tp lama2 oklh. kene bykkn latihan.
    anyway nice blog =)