Ujian Warna



Lihat dan sebutkan WARNA yang berada pada perkataan berikut.


Bukan senang kan? Perlu berhati-hati dalam membuat keputusan. Ini adalah salah satu konflik di antara otak kiri dan otak kanan. Otak kanan akan cuba menyebutkan warna yang berada pada perkataan tetapi otak kiri akan mendesak anda supaya membaca perkataan tersebut.

Selamat mencuba!



Posted in |

5 comments:

  1. As Says:

    senang je nak baca dengan laju :)

  2. humaiRah Says:

    hehe..

    org pandai~

  3. Han Ri Says:

    "Lihat dan sebut" senang je. "Lihat dan sebut dengan laju" yang jadi complex sket.

  4. As Says:

    oy mana ade..
    hehe

    ni depends pd penggunaan otak kiri dan kanan kite :D

  5. Han Ri Says:

    Oh ye ke?

    Ada serupa macam yang she sells seashells at the seashore tu ke?