Happy Tree Friends

Assalamualaikum wbt..

Aku tak tahu lah siapa punya idea create kartoon ni

Cute dan sangat kejam.


Kartoon ni banyak pasal darah. Aku tengok bersama housemate aku, sambil jerit-jerit. Sebab ada je yang menakutkan. Terkeluar mata la, terpotong telinga la.


Pada korang, kartoon macam ni apa kesannya terhadap kanak-kanak bawah umur?


kongsi boleh?


Aku percaya, setiap kartoon ada motif sendiri. Sama ada nak merosakkan orang, memberi peringatan dan sebagainya..


Selamat menonton dan memikir!


Critical Thinking!! :D

Posted in |

15 comments:

  1. ain fathihah Says:

    mg kartun tu ganas

    boleh tanam sifat keganasan dlm jiwa kanak2..

    xkn nampak dlm setahun dua..
    bila anak2 tu dah besar bru boleh nmpak sifat tu..


    huh?

  2. joegrimjow Says:

    kejam!

  3. neem Says:

    hm..

    kebanyakan kartoon skrg x berapa ok.

    ada unsur ganas, sex, dan sebagainya..

    bahaya kalu dibiasakan dari kecik

  4. Kyouya Ootori Says:

    cute nee~~~~

  5. messyremo Says:

    katon ni utk adult lepas tension jer kot...contoh cam horror movie..
    kalau bdk2 tgk..hmm, xtaula...
    mngkin bole jadi realiti sbb tgk katun tu...
    kdg2 bile tgk katun tu cm kite sendiri plak yg kene,tol tak?hehe

  6. neem Says:

    betui2..

    ibu bapa kena kawal dan pandai pilih kartoon utk anak2 mereka tonton

  7. THE ROCQ Says:

    WOW!!!

  8. neem Says:

    tp besh kartoon nehh..!! sukoo

  9. Anonymous Says:

    oooo... ni cartoon happy tree friends... ad beberapa watak, mcm ad yang suka gula2, tentera,romeo dan yang suke menunjukkan kasih sayang, tp mmg cartoon ni agak ganas skit, tp abg xsarankan budak tgk...


    Chef Amin

  10. AdeLaide NinaSe.. Says:

    biasa r kartun dri barat...
    x terlepas dari unsur2 kekejaman...

  11. neem Says:

    tp kalu kartoon islamic pulak, kurang menarik perhatian dari kanak2

  12. Han Ri Says:

    memang kurang. harapnya ada la di antara kita boleh buat kartun islamik - yang boleh tarik perhatian kanak2. :D

    anyhow, htf memang bez! two thumbs up. ohoho.

  13. Benrauf Says:

    ganas katun ni. tp aku minat lak. haha. x seswai tuk org pompuan dgn bdak2 yg blum matang.

  14. neem Says:

    to hanri:
    moga org2 bidang lukisan berjaya mendekatkan islam dgn kartoon!

    to benrauf:
    neem dah matannng!!

  15. kUsYuk Says:

    animasi fav ak..
    rase mcm psycho je bile tngok..