am i a loser?

am i a loser?
Accounting
is not what i want
si Amer cakap aku ni cepat kalah. mungkin?

Posted in |

12 comments:

  1. kop kin Says:

    salam .. neem kena ingat tau.. bila tukar kos sekalipun... tetap ada cabaran yang neem kena hadapi... sembahyang istikharah...

  2. qaby Says:

    juz arrive in here :)

    senyum la..ada hikmahnye tu..


    actually, kita serupa..i hate maths so very much, tp skg i'm a maths student..kena blaja terima..

    dulu, blaja maths smpai nanges2, tp bila dah try utk terima..it's not that bad la..try la

    u can do it!!do ur best!


    smile :)


    selitsikit: Vince AF kn penah ckp, "bg sy semua pemenang, takde pengalah"...


    hehehe

  3. peja Says:

    chill up!!!
    **skali agi..hehe

    jgn gloomy sgt...sume yg DIA takdirkan ade hikmahnya...

    sume teman2 menyokong kamu...xcaye tgk komen2 yg kamu terima...=D

    chill up and keep smiling...

    bonne chance...

  4. - A L- Says:

    Salam..

    Sy dulu x mnt jg akaun. Tp smkin lm bila sy cuba tanam minat, jadi makin cinta plak.. tu cerita ms sekolah dulu.. nak jadi cerita, skrg ni sy bgga plak sbb pernah belajar akaun dn dapat aplikasikannya dlm kehidupan seharian. contohnya skg dlm aktviti persatuan..


    sajer nk kgsi..:)

  5. neem Says:

    to kop kin:
    ws'lam wbt. ye, neem tahu. tp neem rasa sbb benda yg neem nak tu ada di depan mata, lebih baik neem ambil peluang tu.

    qaby:
    thanks for coming. ye, i'll always smile, insya Allah.

    kita sebenarnya suka maths. accounting bkn lah lah kira macam math overall. acc byk tambah, tolak, darab, bahagi. kalu math, biasanya ada kuasa2.. ada punca kuasa. saya lbih cenderung ke arah tu, insya Allah.

    anyway, thanks sbb komen.

    to peja:
    ye peja, aku happy. aku ok!~ alhamdulillah. alhamdulillah, ado saim baik2.. ^_^

    to A L:
    ye.. saya ok dgn akaun. just, mcm apa yg saya kata kat atas lah. dah ada peluang tu.. dan x t'lalu lewat. saya buat keputusan utk bertukar. saya tak nak nnt saya give up ketika dah terlambat..

  6. Akhie Naim Says:

    salam...

    i love accounting! cool!

    hehe, apapun.. kita kalau nak belajar ni, kena la ikut minat dan kecenderungan. takleh la kalau belajar semata-mata kerana nak dapatkan segulung kertas bernama "ijazah", walau saya tidak menolak signifikasi kertas tersebut. apapun, belajarlah kerana ilmu... kerana menuntut ilmu itu satu perkara yang wajib bagi umat Islam.

    i think you made a good decision to change your course based on your preference...

  7. neem Says:

    TQ akh!

  8. Anonymous Says:

    kak imaa buhsan..so jejalan kt blog neem..

    well..neem bukan loser.u're juz too brave to step down the new path.sume mende de pro and contra nye.even if dah tukar course pom,neem kene ada strength to conquer everything ahead,susah and senangnya.Everything has a start.so u can start a new.dunt b scared and try ur best.

    juz nak share.ms kat ima decided to choose medic duluk,ummi x kasi.die suh amik cekgu,study kt mesia je.tp kak ima x minat la.tp ayah sokong kak ima.And now ummi dah okay.medic is hard though n also being apart from family is hard to handle jugak.but if u hv courage n strong determination..everything is ok.

    So neem,tanya parents.ask for their advices.Pray hard to God,mintak petunjuk n keep struggling ok?

    u can do it ABSOLUTELY!!

    hwaiting!

  9. DzuLagiL Says:

    salam 'alaik...
    setiap kesusahan pasti ada kesenangan...

    bukan susah nak susah,
    bukan mudah nak mudah....

    perbetulkan niat...
    apa niat kita nak belajar?
    untuk apa?

    jgn semata-mata niat...
    aku nak jadi nie...
    aku nak duit byk...
    dll...

    sekadar suatu perkongsian...

  10. neem Says:

    to kak ima, DzuLagiL:
    thanks bagi semangat kat neem. terharu. insya Allah, neem ada mcm2 contoh yg baik dpan mata neem. ada k.ima, ada sahabat2 yg lain. alhamdulillah. business is what i want. bkn semata2 krn duit. krn ilmu. duit mgkin satu sbb. tp sgala duit, niat hnya utk islam..

    mg dgn itu dapat sedikit sebnyak kita menolong agama. menolong saudara seagama kita yg kurang bernasib baik..

    yea.. niat tu paling penting. moga kita smua tak dikumpul dalam golongan org yg mencintai harta dunia semata2..

  11. handhalah ibnu kamil Says:

    uik!

    be coool.
    hehee.

    itu sahaja.
    sekian!

    ~no one born to be loser~

  12. neem Says:

    yeah..
    i like that statement

    no one born to be a loser!

    thanks, abu!